Майки от Кърджали събрали 32 000 подписа в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски

31 876 подписа в подкрепа на кабинета Орешарски събра само за пет дни инициативен комитет в Кърджали, съобщава Бгнес. Идеята е на млади майки, които са се организирали чрез социалните мрежи.Към тях са се присъединили студенти, безработни, инвалиди и пенсионери.
В събота представители на инициативния комитет са се срещнали с народния представител от БСП Милко Багдасаров. Информирахме го за нашето намерение, обясни Веселина Кючюкова, една от инициаторките. Получихме подкрепа от младежките организации на БСП и на ДПС, за което сме им благодарни. Пунктовете, които бяха разкрити в понеделник първоначално бяха два, но след това броят им рязко се увеличи и те обхванаха цялата област Кърджали. Нашата дейност бързо се популяризира и ето виждате резултата, каза Веселина Кючюкова и посочи купчината от папки с подписи в подкрепа на българското правителство.
Хората застават със своето име и своя подпис зад кабинета Орешарски. Причините за всеки един са различни, но това, което ни обединява е нашата гражданска позиция. Лично моите мотиви са, че аз съм млад родител, който иска да живее и да работи в тази страна, за да осигури това, което е необходимо за всяко едно семейство. С моя подпис подкрепям мерките, които бяха взети от правителството и искам нещата да продължат, заяви Веселина Кючюкова.
Аз заставам с подписа си, с името си, с цялото си съзнание на гражданка на Република България зад кабинета Орешарски. Не желая избори до дупка, не желая граждански войни, за които призовават вече в Интернет. Имам две деца , в семейството ми и аз, и съпругът ми сме безработни. Вярвам, че това правителство ще намери работни места и за нас, и за младежите и виждам, че то вече е започнало работа. Бях изгубила надежда, че ние някога ще се пенсионираме, но виждате, че кабинета спря увеличаването на пенсионната възраст и даде шанс да се пенсионираме с две години по-рано. Това за хората от моята възраст е много важно. Вън скачат, но правителството работи. Увеличи детските надбавки, увеличи майчинските, започна да работи за младежката безработица. Длъжни сме да му осигурим спокойствие, за да работи, за да изведе страната от кризата, да развие икономиката, която през последните години боксуваше, за да може България наистина да тръгне напред. Заставам зад правителството и моля всички, които наистина мислят трезво, да го подкрепят, заяви Веска Тодорова от Кърджали. Нейният съпруг е бил металург в Оловно –цинковия завод в Кърджали и е съкратен след спиране на производството в металургичното предприятие. Вярвам единствено в думите на народния представител Милко Багдасаров, че ОЦК ще заработи, защото в годините той е доказал, че стои зад думите си, а не дава празни обещания, каза още Веска Тодорова, като визира многократните Пи Ар акции на бившия премиер Бойко Борисов с неизпълнените обещания му първият български завод за цветни метали да заработи.
Инициативния комитет в Кърджали поддържа контакти с инициаторите на подписки в подкрепа на кабинета и в други градове на страната. Идеята е всички събрани подписи да се изпратят до Народното събрание. Нямаме друг начин, освен да покажем гласа на хората. Те имат правото да изразят своето мнение и го правят, заяви Веселина Кючюкова.
Въпреки че до момента са събрани близо 32 хиляди подписа в област Кърджали подписката ще продължи още няколко дни.
hard admin

*

 

Top