Министър Греков в Кърджали: 1. Парите за тютюна от реколта`2014 са осигурени; 2. Догодина родопските площи, нападнати от марокански скакалци, ще се третират авиационно

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков съобщи  в Кърджали, че през 2014 г.  площите, нападнати от марокански скакалци, ще бъдат третирани с препарати авиационно. Областният управител на Кърджали Бисер Николов постави този въпрос и ще заложим средства в бюджета, каза още министър Греков.
Днес министърът на земеделието се срещна със земеделски производители и животновъди в Кърджали и те коментираха конкретни въпроси, свързани с отдаването на мери и пасища, субсидиите, проверките, жалбите в министерството, санкциите.
Областният управител очерта основни проблеми, свързани със земеделието и животновъдството в региона. Той предложи националните доплащания за тютюна от 2014 г. да не са на основата на референтен период 2007 – 2009 г., а за произведено през съответната годината количество тютюн, тъй като тютюнът е поминък в региона. Министър Греков обясни, че национални доплащания за тютюна са осигурени за 2014 г. и ще се търсят възможности доплащанията да бъдат обвързани с произведеното количество тютюн. 

––––––––––––––––––––––
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж

hard admin

*

 

Top