Мистерия с назначението на Муса Сеидахмед

Общинският съветник от ДПС Муса Юсуф Сеидахмед трябвало да бъде назначен за зам.-областен управител на Кърджали заедно с Назми Мюмюн от БСП на 2 юли, но премиерът Пламен Орешарски е „замразил“ заповедта. Все още не е назначен и главният секретар на администрацията. Това трябва да е бившият кмет на Черноочене Неджатин Салим.

Забавянето е заради блокирани от ДПС назначения, коментираха за „24х7 Родопи“ източници, запознати с работата на контактните групи на Движението и БСП. По принцип голяма част от кадровите промени се бавели заради съмнителни дипломи. Двама номинирани от Кърджали за важни позиции вече отпаднали заради неизрядни документи за завършено висше образование. При Сеидахмед обаче нямало проблем с тапията.

Междувременно със заповед на министъра на здравеопазването е сменен зам.-председателят на борда на директорите МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали Събина Сюлюкчиева. На нейно място е назначена Теодора Каракостова, съобщиха от здравното ведомство.

Теодора Каракостова е вр. и. д. Общински председател на БСП в Кърджали, на мястото на избрания за депутат Милко Багдасаров, както и председател на БСП – Жени на област Кърджали.

Момчилградчанката инж. Айнур Ибрямова най-вероятно ще заеме шефския пост в Южноцентралното държавно предприятие, което е базирано в Смолян. На подчинение на Ибрямова ще бъдат 34 държавни горски стопанства и 7 държавни ловни стопанства. Тя беше спрягана за шеф на цялата агенция по горите, но Орешарски имал друг фаворит. При този вариант Асен Палов ще остане зам.-кмет на община Кирково.

hard admin

*

 

Top