Митрополит Николай освещава Неделното училище в Кърджали, въвежда 11 деца в чин „Иподякон“

Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай ще възглави празнична Св.Литургия по случай освещаването на новопостроеното Неделно училище при средновековен манастир „Св.Йоан Предтеча“ в кърджалийския квартал „Веселчане“.
На светата богуслужба на 1 ноември – събота, митрополит Николай ще подстриже и въведе 11 деца – момчета от неделното училище в чин „Иподякон“ – първата йерархическа степен при Православната църква. След службата, децата водени от митрополита ще поведат  литийно шествие от храма до неделното училище, пред което ще бъде отслужен молебен за децата на Кърджали, съобщиха от храма.
В тържеството, освен деца от Кърджали, ще присъстват и деца от други градове, които с църковни песнопения и стихчета ще поздравят децата на Кърджали. В този ден, ще се отдаде възможност на всички гости да надникнат в стаите пригодени за вероучение, да се запознаят с дейността на децата и да напишат послание за спомен в дневниците на училището. Специална видео стена ще излъчва заснетите досега от децата театрални постановки – „Притчата за Блудния син“ и „Йосиф и неговите братя“, както и двете послания изпратени до всички деца по света по случай Рождество христово. В този исторически за града ни момент, всички отговорни към вярата си и загрижени за духовните ценности на децата ни граждани на Кърджали, са поканени да съучастват в това духовно тържество.
Начало на Св. Литургия – 09:00 час
Начало на литийно шествие – 11:00 часа.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top