Мишо Шамара, Релето и Тариката пяха за Христина! Концертът събра близо 2 000 лева за лечението на любимата учителка

Салонът на Дома на културата в областния град днес се оказа тесен за желаещите да присъстват на Благотворителния концерт за събиране на средства за лечението на Христина Стайкова. Както вече 24rodopi писа, учителката  по история от СОУ „П.Р.Славейков“ е с диагноза рак на гърдата. За нейното лечение са нужни близо 11 000 хиляди евро, с които да се проведат четири курса химиотерапия през  21 дни в истанбулска клиника.

Днес  Христина дойде в Дома на културата заедно с малката си дъщеричка. Двете и още поне 400 души станаха свидетели на невероятното шоу, което сътвориха участниците в концерта. Мишо Шамара, Релето, Тариката вдигнаха адреналина на присъстващите на мах. Млад мъж от организаторите на благотворителната инициатива сподели пред наш репортер, че никога досега не е виждал толкова хора в Дома на културата. „Имахме 400 билета, а местата в залата са около 279. Билетите се изкупиха и започнахме да продаваме картички с лика на Христина. Входът беше 2 лева. Бяхме сложили и две кутии за дарения. Благодарение на щедростта на присъстващите в залата, събраната сума е близо 2 000 лева“, каза още организаторът, който помоли името му да остане в тайна. По думите му, в едната от кутиите е имало банкнота от 100 долара, жест, който впечатлил всички организатори и самата Христина. Стана ясно още, че двете звезди на рап музиката в България Мишо Шамара и Релето са участвали в концерта без да искат и стотинка от организаторите. Сами са си платили дори пътните разходи. Мишо довел и сина си в Кърджали.

Борислав Костадинов – Тариката сподели, че е невероятно щастлив от успеха на Благотворителния концерт за Христина.
Това няма да е последната проява от този вид. Всички, които взеха участие в днешния концерт и организаторите са твърдо решени от сега нататък минимум два пъти в годината да организират благотворителни концерти, а приходите от вход и даренията да отиват при хора, нуждаещи се от финансови средства за лечение. 
hard admin

*

 

Top