Много гурбетчии, много разводи! „Жената гледа възрастни хора на Запад, аз се грижа за детето тук“

Има ръст на разводите в Кърджалийско, като една от основните причини за това е гурбетчийството.
„Разделени по икономически причини са млади семейни двойки. Има случаи на мъже, които гледат тук деца, а жените им работят в Западна Европа – чистят, гледат възрастни хора. Раздялата и промяната на социалния статус дават отражение“, разкриха пред 24rodopi.com адвокати.
Само в първата седмица на октомври Районният съд в Момчилград е разтрогнал три брака. Само единият от тях е по взаимно съгласие. Съпрузите са с  дългогодишен стаж в брачния живот – 23 години. Те са се венчали през 1991 г.в село Постник.
Друга двойка от Момчилград е с 15 години брачен живот, разводът й е обоснован с дълбоко и непоправимо разстройство на брачните отношения.
Двойка от Джебел, с 8 години съвместно съжителство, също получи развод.
Според решенията на момчилградските магистрати децата се предават за отглеждане на майките.
Много семейства живеят разделени, заради търсене на препитание в чужбина. Затова и този месец в Момчилградския районен съд дете бе дадено за отглеждане на баба му.
Една от двойките заживяла в турския град Бурса през 2006 година. Там им се родили две деца. Новата среда променила главата на семейството и той започнал да прекалява с алкохола. Зачестили семейните скандали и заплахите „Ще те изгоня, ма!“. Скоро е това станало. Жената взела двете деца и напуснала съпруга си. Баща й дошъл от Кърджали и я прибрал.
24rodopi.com
На снимката: Несъмнено най-шумният развод в Родопите е на Севдалин и румънката Андрина. Преди месец съдът в Кърджали реши 6-годишната им дъщеря Жасмина да остане при майката. Тя е на гурбет в Испания, как ще я гледа, пита Севдалин Чандъров
hard admin

*

 

Top