Момчилград посочи най-добрите професионалисти

Група в социалната мрежа Фейсбук организира конкурс за най-добрите специалисти в своите професии в Момчилград. Местни ентусиасти, членове на групата „Заедно за един по-красив Момчилград“, излъчиха победители в общо 20 категории. Отличени с награди бяха учители, администратори, лекари, полицаи, хотелиери и др.
Инициативата за конкурса се ражда след поредна дискусия за проблемите в обществения живот и положителните неща, които се реализират в родопския град. „Със създаването на групата искахме да бъдем неформален коректив на управлението на града, така че управниците да имат възможност да си сверят часовниците. Ако има единствено угодни на тях мнения и хвалби, биха се откъснали от реалността“, казва създателят на групата Гюлшен Ахмедова. Тя допълва, че в групата има както дебати по проблеми, така и задоволство от действията на местната власт. „Гласът ни постепенно се превръща в обществен барометър за настроенията и нагласите на населението“, са доволни членовете на групата.
С излъчването на най-добрите момчилградчани, организаторите на конкурса се надяват да мотивират всички останали граждани да влагат повече любов в работата си. От групата са твърдо убедени, че инициативата им тепърва прохожда и през следващите години ще се превърне в традиция.
Кметът на града Акиф Акиф приветства идеята им смятайки, че истинският коректив на управниците са гражданите със свободно мнение. „Силният обществен коректив ни помага да анализираме и коригираме грешките си, а също така и да надграждаме постигнатите резултати за доброто бъдеще на Момчилград“, е категоричен градоначалникът.

От групата отчитат, че неведнъж община Момчилград е реагирала мигновено на сигналите им при нередности в общинския център.

hard admin

*

 

Top