МОСВ потвърди новината на 24rodopi: Димитър Илиев спечели конкурса за шеф на екоинспекцията

Димитър Цветанов Илиев спечели конкурса за директор на РИОСВ, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Той е класиран на първо място след проведените интервюта.
Както 24rodopi.com писа на 17 декември, Димитър Илиев е надвил другия кандидат, желаещ да оглави РИОСВ, бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Ангелова Стоянова.
Илиев и Стоянова бяха допуснати до финалното интервю в конкурса за директор на екоинспекцията. След първите два тура дългогодишният шеф на РИОСВ в Хасково имаше 4,4 точки, а кърджалийката Стоянова – 4,2 т. Двамата представиха концепции на тема „Прилагане на политиката по околна среда на регионално ниво – управление, опазване и контрол“.
Регионалната инспекция по околната среда и водите е базирана на хасковската улица „Добруджа“ №14. РИОСВ е териториално звено на Министерството на околната среда и водите и извършва контрол и мониторинг на компонентите на околната среда на територията на две области – Хасково и Кърджали. Контролираната част от област Хасково включва 240 населени места, организирани в 10 общини: Хасково, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Свиленград, Маджарово, Ивайловград, Любимец, Минерални бани и Стамболово с обща площ 4822 км² (общ.Тополовград се контролира от РИОСВ- Стара Загора). Контролираната част от Област Кърджали обхваща 6 общини– Кърджали, Момчилград, Крумовград, Черноочене, Джебел и Кирково с обща площ 2823 км². (община Ардино е в териториалния обхват на РИОСВ-Смолян).
hard admin

*

 

Top