Над 20 училища събират пари за „Кърджалийската Коледа”

Повече от 20 училища ще се включат в благотворителния базар по случай Коледа и Нова година, който ще се състои  на 17 декември т.г. от 17.00 часа в Дома на културата в Кърджали. Учениците ще изложат свои творби–рисунки, пана, сувенири. 

Със събраните средства ще бъдат подкрепени семействата на 3-годишния Мехмед и 11-месечния Божидар от община Кърджали, 22-годишния Кирил Къров от община Момчилград и дете със сърдечно заболяване. 

3-годишното дете от кърджалийско село е със заболяване, известно като стъклени кости. 11-месечното момченце е с транплантиран черен дроб. 22-годишният момчилградчанин Кирил Къров е с травма на гръбначния мозък, причинена при скок от скала като ученик.

Благотворителната кампания се провежда за поредна година под патронажа на областния управител на Кърджали.

Сметката, по която се набират дарения, е на организацията на тампилиерите. Тя ще бъде използвана само за целите на кампанията и закрита в началото на 2014г.

Областният управител на Кърджали Бисер Николов призовава всички жители на областта и дружества, които имат възможност да дарят средства, да  се включат в кампанията!

 

Сметката:

Първа инвестиционна банка – клон Кърджали

Титуляр – ОРТЙ – ВЕЛИК ПРИОРАТ БЪЛГАРИЯ

IBAN – BG05FINV91501216048975

Банков код – FINVBGSF

hard admin

*

 

Top