Най-големият шеф на EVN България и кметът на Кърджали откриват „енергийна“ детска площадка

Уникална „енергийна“ детска площадка ще дари на Община Кърджали днес EVN България.
Събитието ще се състои от 12:00  ч. в реконструираната част на градската градина (до фонтана). Площадката ще открият  председателят на управителния съвет на EVN България Йорг Золфелнер и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Площадката е комбинация от 4 люлки и е предназначена за деца от 3 до 12 години. Уникалното в люлките е, че те не само стимулират физическата активност на децата и играта в групи, но при използването им те улавят кинетичната енергия от движението. Тя се визуализира посредством светодиоди като всяка люлка свети със собствена светлина. Когато 4-те люлки се задвижат едновременно от децата в средата на площадката светват фигурки на къщички. Така под формата на игра се онагледява принципът, че за да се произведе енергия е необходимо да се извърши определено действие, а при координирани действия се постига по-голям резултат. Технологията и площадките са разработени от фирмата „Плейграунд Енерджи“ като са преминали през сертифициране за качество, сигурност и безопасност от страна на Тюф Рейнланд – България.
Община Кърджали е втората община, след община Пазарджик, в която EVN България изгражда подобна иновативна за страната площадка.

Традиционното коледно дарение на компанията следва доброто и сътрудничество с местната власт и визията за насърчаване на енергийната ефективност и разумното използване на ресурси сред подрастващите.

––––––––––––––––––––––
Armani Acqua Di Gio Essenza EDP 75мл за мъже на ЦЕНА от 30лв.

hard admin

*

 

Top