Напи се в Гърция, осуети гранична проверка на „Маказа“ – остава 10 месеца без шофьорска книжка

Пиян грък се опита да осуети проверка на документи на граничния пункт „Маказа – Нимфея“. По-късно отказа да даде кръвна проба за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали, съобщиха за 24rodopi.com полицейски източници.
Роденият в Атина Илхан Феиз Хасан консумирал бира на гръцка територия на 29 май, след което решил да пътува за България и в петъчната вечер да купонясва в Кирково. Към 17.30 часа пристигнал с личната си „Тойота Селика“ на граничния пункт. След като преминал през гръцките гранични власти, вече на българска територия той, управлявайки автомобила, се явил за проверка на документите от служители на Гранична полиция. Хасан обаче опитал да осуети проверката, като опитал да си вземе документите и да продължи на българска територия. Граничните служители преценили,че водачът на „Тойота“-та е във видимо нетрезво състояние, поради което сигнализирали в РУ-Кирково, като до пристигането на полицейските служители, един от работещите на границата останал като физическа охрана на пияния грък.
В 18.15 часа пристигнали двама полицаи, които поели случая.
При извършената от тях проверка, дисплеят на техническото средство „Дрегер“ отчел наличие на алкохол в издишания от подсъдимия въздух, в размер на 1,55 на хиляда. Предвид констатираното нарушение му бил съставен акт. На гръка бил издаден и връчен талон за медицинско изследване. Хасан бил транспортиран до ЦСМП в Кърджали, където същият е отказал да даде кръв за изследване.
Със Заповед за прилагане на принудителна административна мярка, издадена от Началник РУ МВР – Момчилград е било отнето временно свидетелството за управление на МПС на Илхан Феиз Хасан.
Седмица по-късно той изразил съжаление за случилото се и помолил съда за по-леко наказание.
Наложено му е наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, като изтърпяването се отлага за срок от 3 години. Хасан е лишен от право да управлява МПС за срок от 10 месеца.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top