Нахапаният Умут предупреждавал от дни за голямото куче в училищния двор (снимка)

„Детето отказва да говори, все още е много уплашено. Предстои лекарите да зашият раната“. Това заяви за 24rodopi Айнур Шевкет, майката на нахапаното от куче 8-годишно момче. Тя разказа, че от няколко дни детето е казвало, че голямото куче влиза в двора на училището в Бойно. Мерки така и не са били взети до инцидента.
Както вече съобщихме, екип от приюта за бездомни кучета в Кърджали все още издирва песа, който нападна 8-годишното момче в Бойно, каза за 24rodopi кметът на селото Айдън Керим. По думите му тепърва ще се установява кой е собственик на животното и дали не се касае за безпризорно куче. „Доколкото разбрахме породата му не е чиста, мелез е, но прилича доста на кангал. Досега в селото не е имало подобен случай. Бях при детето в болницата, във видимо добро състояние е, въпреки раната зад ухото“, допълни Керим.
„Инцидентът е станал около 15,30 часа, пред училището. Кучето искало да удуши детето. Има много белези по шията“, разказаха близките.
Малкият Умут, който е второкласник, се връщал от занималня, когато насреща му изскочил огромният пес.
 „Собственикът на кангала, нападнал момчето е от съседното село Велишане. Казва се Сезгин. Животновъд е, има много крави и телета. Кангалът е бял на цвят“, убедени са местни жители.
„Показахме снимка от телефона на въпросната порода. Момчето кимна, че подобно куче го е нападнало“, каза комшия на семейството, който също бе на посещение при детето в болницата.
24rodopi.com
Кой спаси малкия Умут от кръвожадния кангал – четете само в 24rodopi.com по-късно
hard admin

*

 

Top