Нахапаният Умут със страшни кошмари: Мамо, кучето пак ме нападна!

Нахапаното от куче 8-годишно момче вече говори с родителите си, но сънува кошмари след страшния инцидент. „Умут се събуди сутринта и стреснат ми каза, че сънувал как кучето му се нахвърля отново“, заяви за 24rodopi майката на детето Айнур Шевкет. Тя допълни, че все още не е намерен песът, който нападна момчето, при нея пък са идвали и полицаи, разследващи случая. Все още на детето се правят инжекции и раната се лекува, а до дни ще бъде и зашита. „В понеделник или вторник ще го изпишат“, допълни майката. Тя отново заяви, че кучето е собственост на животновъда от съседното село Велишане Сезгин. Това й потвърдили и други деца от училището, където учи синът й.
Припомняме, че инцидентът стана във вторник около 15.30 часа пред училището в кърджалийското село Бойно. Кучето, порода кангал, се нахвърля върху второкласника. Момчето е с рана на врата.
Ден след инцидента Умут отказваше да говори с когото и да било след преживяния стрес. Кимнал утвърдително само когато му показали снимка от мобилен телефон с куче от тази порода. Майката на детето пък заяви, че Умут няколко дни преди инцидента предупреждавал за голямо куче, което влиза в училищния двор.
„Собственикът на кангала, нападнал момчето е от съседното село Велишане. Казва се Сезгин. Животновъд е, има много крави и телета. Кангалът е бял на цвят“, убедени са местни жители.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top