На форум в Крумовград: „Дънди“ ще дава работа на местните фирми

Първият голям форум „Инвеститорът „Дънди“ и местният бизнес“ в Крумовград протича при засилен интерес от страна на предприемачите от региона и общинската власт.
Около 70 местни бизнесмени откликнаха на поканата на „Дънди прешъс металс – Крумовград“ за среща, която се провежда в заседателната зала на Община Крумовград. Тук е и Себихан Мехмед, кмет на Община Крумовград.
В рамките на събитието ще бъдат представени всички бъдещи дейности на „Дънди“  във връзка с реализирането на добива и преработката на златосъдържащи руди от участък „Ада тепе“ на находище Хан Крум.  Ще бъдат обсъдени потенциални възможности за партньорство и съвместна работа с фирмите,  представители на местния бизнес в Община Крумовград.
Представител на компанията съобщи, че в първоначалното строителство на базата за златодобив ще бъдат наети 300 работници. Ангажименти в изпълнението на различните дейности ще получат местни фирми. Едва ако се окаже, че на територията на община Крумовград няма потенциал, ще се потърси съдействие в съседни региони.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top