Недоволният Манчев: 8 са директорите на ДПС, БСП има само 2-ма

Към днешна дата 8 регионални и областни служби в Кърджалийско са в полза на ДПС срещу 2 на БСП, заяви зам.-председателят на БСП в Кирково Димитър Манчев пред bTV. Както вече 24rodopi.com писа, миналата седмица той обвини Сергей Станишев за „реверанса“ към ДПС“ и подаде оставка, която ОбС на БСП не прие.
Манчев подава оставка заради зависимостта на партията от ДПС. Той, лидерката Бойка Арабаджиева и партийните им другари от община Кирково, където БСП е трета политическа сила, не са съгласни с кадровата политика на правителството в районите със смесено население.
Според Манчев водената от кабинета кадрова политика „дава много власт на ДПС“, а националното ръководство на БСП „е в тежка обвързаност с движението“. „Драстично е нарушен балансът при кадруване в област Кърджали и регионалните служби“, категоричен е той.
Източници от „Позитано“ 20 обаче, заявиха, че драма със социалистите в Кирково няма. Претенциите на Манчев били от личностен характер. Той настоявал негов близък човек да оглави Инспекцията по труда в Кърджали, който пост се полагал на БСП. След като Сашка Тръпкова от националното ръководство на левицата стана началник на Регионалния инспекторат по образованието, ДПС получи Инспекцията по труда и сметките на Манчев се провалиха.
Димитър Манчев е бил четири мандата общински съветник от БСП в Кирково, три пъти в листите за народни представители от БСП от Кърджалийския многомандатен район и член на Висшия съвет на БСП.
hard admin

*

 

Top