Николай Николов ще остане в болница поне седмица, БСП: Съпругът на Караянчева застраши живота на младежи!

Задържаният от полицията за спречкването между активисти на БСП и ГЕРБ Николай Николов ще остане в хирургичното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ поне седмица, съобщиха пред 24rodopi.com медици. Гербери твърдят, че Николай ги рита.. Той е категоричен, че с болния си крак това е невъзможно и че самият той бил жертва на насилие.
Както първи 24rodopi.coм съобщи вчера, към 17.00 часа младежи от БСП и ГЕРБ се сдърпаха пред блок №3 в квартал „Възрожденци“в Кърджали, двама бяха задържани, а 11 даваха обяснения в полицията.
Зам.-председателят на младите социалисти Николай Николови брат му Делчо раздавали червени балони на деца в района, когато откъм блок 5 пристигнала групата на младите гербери, също ангажирана с разнасяне на агитационни материали в района. Младежите от ГЕРБ започнали да дърпат балоните от ръцете на децата и да ги пукат, а тогава Делчо не овладял гнева си и нападнал похитителите, разказаха очевидци.
Адреналинът му кипнал, когато герберски младеж отнел от детски ръце червен балон (на снимката горе) и го ударил по лицето с него. Майки на въвлечените в скандала деца реагирали остро на агресията на активистите на ГЕРБ. Последователите на Бойко Борисов много бързо сигнализирали на спешния телефон 112, че са бити.
Николови били настигнати от полицейска патрулка на кръстовището в квартал „Веселчане“ и задържани.
Спорно е числото на двете групи – в щаба на БСП твърдят, че само двама са били представителите им в този момент в района, а 9 – от младежката организация на ГЕРБ, според щаба на ГЕРБ съотношението на силите било съвсем обратното.
Ще припомним, че към 20 ч. двамата арестанти бяха транспортирани до Спешната помощ в болницата. Николай е с тежък тромбофлебит и е получил усложнения още при разпитите в полицейското управление (на снимката долу).

Както вече 24rodopi.com писа, за скандален опит за прегазване на социалисти информираха от щаба на БСП, като персонално посочиха съпруга на водачката на листата на ГЕРБ Цвета Караянчева. В 14:45 часа той тръгнал с автомобила си и застрашил живота на младежи от БСП, които разлепяли агитационни плакати в района на щаба си. Възникнало спречкване между тях и активисти на ГЕРБ заради подозрения, че върху партийните реклами на едните другите лепят свои. Тези данни задържаните братя Николови изложили и в РПУ, заподозреният от тях в опит за прегазване съпруг на политическата дама бил призован да се яви и да даде обяснения, но отказал, гласи неофициалната информация. В управлението пристигнал общинският съветник от ГЕРБ и кандидат за народен представител Кольо Ангелов.

По повод на инцидентите Караянчева вдигнала скандал по телефона на опонента си от БСП Милко Багдасаров в 15.00 часа.
Със сигурност местната РИК ще бъде сезирана и ще гледа жалбина двете страни в скандалите, очаква се официалната информация Областната дирекция на МВР в Кърджали.
Оставеният на лечение в хирургията Николай Николов е организатор на редица благотворителни концерти (последният с участието на попфолк певицата Джена) в помощ на тежко болни, нуждаещи се от интервенция в клиники в чужбина, както и на инициативата“Кърджали търси талант“, като сам дарява заплатите си за каузите.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top