Няма драма в БСП-Кирково, Димитър Манчев получил отказ да назначи свой близък за шеф на Инспекцията по труда и си излял яда на Станишев

„Няма драма със структурата на БСП в община Кирково, няма проблеми и в Областния съвет в Кърджали. Изпуснатите думи от зам.-председателя в Кирково Димитър Манчев са заради желанието му негов близък човек да оглави Инспекцията по труда в Кърджали“, разкриха за 24rodopi.com запознати със „скандала“ източници от „Позитано“ 20.
По време на кадровите промени в държавните служби в Кърджалийско Манчев е нямал забележки. Той предложил негов човек за мястото на инж. Костадин Стратиев за началник на Инспекцията по труда. Постът първоначално бил за БСП, но заради Сашка Тръпкова от Националния съвет на партията, която настоявала да оглави Регионалния инспекторат по образование, ДПС оттеглило кандидатурата на Расим Муса за пезазог №1, а социалистите отстъпили Инспекцията по труда на ДПС. Така фаворитът за мястото на Стратиев се оказа общинският съветник от Момчилград Юмер Лютви Юсеин, а човекът на Манчев засега остава без началническа служба.
Както вече 24rodopi.com писа, Димитър Манчев се обяви против кадровата политика на правителството в Кърджалийско и подаде оставка, която обаче не беше приета. Манчев атакува Сергей Станишев за назначенията, като посочи, че всички репресивни структури в региона били заети от хора на ДПС.
БСП, която е трета политическа сила в Кирково, засега подкрепя Манчев.
hard admin

*

 

Top