„Обединена България”: Не искаме да бягаме, стига страх, бъдещето е в ръцете на всички нас!


„Трябва да спрем да обвиняваме политиците. Ние сме тези, които чрез гласовете си ги избираме. След 25 години в страх, ние трябва да поемем с решимост по пътя и сами да променим своето бъдеще. Приех да застана зад Илияна Раева с радост, гордост, малко притеснение, но и с надежда. Имам вяра във вас, че можем да променим много неща. 80 на сто от листите на партията в страната са съставени от кандидати, които не са членове. Те са граждани, те са гражданската позиция на обществото, което вече не го е страх да поиска едно по-добро бъдеще“.

Това заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на ПП „Обединена България“ в Кърджали Георги Груйчев Грудев, който е и председател на Експертния съвет на партията. Пред жители на областния град, председателя и зам.-председателя на „Обединена България“-Илияна Раева и Виктор Хаджиев, той представи останалите кандидати в листата. Под №2 в нея е Мария Милушева. Трети в листата е областният координатор на партията в Кърджали Борислав Борисов. След тях са Кирил Камбуров и Теменуга Хаддад.
„Хората искат да напуснат града. Почти всеки казва „Защо стоиш тук? Бягай!“. Но това е нашият град, нашият регион, не искаме да го напуснем. Затова не мога да приема да стоим и да чакаме всичко това, което от 25 години ни се случва да продължава. Промяната трябва да тръгне от нас. Стига страх и мълчание“, призова втората в листата Мария Милушева.
„Това е регионът, за който ме боли най-много. Искам отново да имаме това, което имахме преди десетилетия. Тук имаше заводи, фабрики, развиваше се спортът-и родителите, и децата имаха бъдеще. Ние не сме против никоя политическа партия. Ние сме против налаганата от години демокрация от латиноамерикански тип. Против феодализирането на цели региони от различни политически сили. На този вот пред нас стои изборът: дали отново да се превърнем в нация с държавност или да продължим да бъдем народ, населяващ някаква територия“, допълни Грудев. По думите му една от основните идеи на „Обединена България“ е промяна във финансовото и данъчното законодателство, с което да се регламентира пренасочването на финансови и материални ресурси от национално ниво в полза на областните и общинските административни нива. „Голяма част от приходите, които генерират регионите, трябва да остават там. Икономически подем на областите ще означава и подем на самата държава“, единодушни бяха кандидатите за народни представител на партията.
„Един от основните проблеми на държавата е от политическо естество. Политиците създадоха страх и напрежение сред народа. Те манипулираха, дори зомбираха младите хора. Превърнаха политиката в бизнес. Младите хора бягат в София или в чужбина. Нашата цел е да обединим хората в тази държава, които не ги е страх и имат желанието и възможността да променят статуквото. Аз мисля, че мога да помогна, да дам кураж на хората, които не искат да се предадат. Моят апел е да не се страхувате. Информирайте се, не се оставяйте да ви манипулират за пореден път и отново да се пробват да ви излъжат и да се опитат да откраднат мечтите ви“, призова председателят на „Обединена България“ Илияна Раева.
На снимка 3: Отляво надясно: Георги Грудев, Мария Милушева, Борислав Борисов, Кирил Камбуров, Илияна Раева
hard admin

*

 

Top