Общината: Разчистени са всички третокласни пътища в Момчилград

Всички пътища от третокласната пътна мрежа в община Момчилград са отворени за движение на моторни превозни средства при зимни условия. Няма населени места без достъп. Пътищата до тях са отворени и вече се работи по разширяването им, обявиха от местната администрация. Изключение правят единствено труднодостъпни махали, до които водят черни пътища.
Обстановката в община Момчилград след обявеното бедствено положение постепенно се нормализира. Повечето от селата обаче са с прекъснато електрозахранване заради скъсани проводници. Там екипи на EVN продължават да работят по отстраняването на повредата и в следващите дни. Заради липсата на ток в помпените станции десетки са и населените места без вода.
Кметовете на населени места остават в пълна готовност за съдействие на полицейските инспектори относно разпореждането на директора на ОД на МВР-Кърджали за спешен преглед на всички микроязовири в област Кърджали заради очакваното снеготопене.
Кризисният щаб в Момчилград изразява благодарности към фирмите, предоставили снегопочистваща техника, за да се осигури достъп до всички села на територията на общината. Добрата координация между различните институции е спомогнала изключително много за овладяването на бедствието, категорични са от екипа на кмета Акиф Акиф.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top