Обявиха бедствено положение в Ардино, снежната покривка достигна 80 см (снимки)

В Ардино е обявено бедствено положение, кметът Ресми Мурад е сформирал кризисен щаб.
Както вече 24rodopi.com писа, в града под Белите брези в продължение на часове нямаше ток, снежната покривка в периферията достигна 60 см, в района на туристическия комплекс „Белите брези“ достига 80 сн. В много населени места все още няма ток. Прекъснати са телефонните връзки. Пътищата до малките населени места не са разчистени. Десетки бели брези са паднали в района на Далджата.
В момента се разчистват главните пътища от републиканската пътна мрежа, съобщи областният управител на Кърджали Илия Илиев.
„Затрудненията, които имаме са в следствие на много паднали дървета. Към момента с екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ правим организация за почистване на пътищата и по отстраняването на падналите дървета. В общините Ардино, Момчилград, Крумовград, Кирково, Черноочене има проблеми с електрозахранването. Към момента нямаме

информация за бедстващи хора“, посочи Илиев. Той обясни, че в Ардино се създава проблем с това, че на бензиностанциите няма ток и се налага да осигуряват агрегати на поне една бензиностанция, за да може снегопочистващите машини да имат гориво. Илиев допълни, че снежната покривка на места е от 30см до 80 см.

24rodopi.com
hard admin

*

 

Top