Опасно е да се пътува към Висока поляна, пътят е пред пропадане

Тежкотоварни автомобили не могат да влизат в село Висока поляна след наводненията в микрорайона. Пътят всеки момент може да се свлече. Рисковано е и за леките автомобили.
Както вече 24rodopi.com писа, река Перперешка излезе от коритото си и наводни 30 къщи в Люляково, а така също и имоти в другите населени места. В нощта срещу петък кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и спасителни екипи обикаляха селата в региона.
„Пътят за Висока поляна е опасен за преминаване на леки и товарни автомобили – пътното платно се намира на по-високо. Долу, под него има един водосток, който е силно затлачен и през последните две – три години не успяхме да получим никаква помощ от правителството. Има един участък от метър – метър и половина, по който автомобилите минават с много ниска скорост. Тежкотоварните коли, които обслужват сметосъбирането, вече почти не могат да влизат. Този път пропада в последните 3-4 години. Постоянно сме алармирали, но нямаше чуваемост“, заяви кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
„По цялото протежение на река Перперешка има много засегнати къщи. Реката излезе от коритото си и има наводнени дворове и ниви. В полунощ срещу петък ми се обадиха, отидох на място. Бях в селата Люляково, Долна крепост и Висока поляна. Най-тежко е положението в село Люляково, тъй като там селото е близко до река Перпершка, която е излязла от коритото си и цялата къщите от първия ред, като има наводнени къщи и от втория ред къщи. Пътищата са в наноси „, каза още Хасан Азис.
hard admin

*

 

Top