Освободиха шефа на мегадирекцията! Ибрямова става горски №1, чакат я… протести?!

Вече е подписана заповедта за освобождаване от длъжност на директора на най-голямото държавно горско предприятие-Ботьо Арабаджиев, научи „24х7 Родопи“. Най-вероятният негов заместник пък ще бъде Айнур Ибрямова. Припомняме, че преди дни за поста се спрягаше и името на зам.-кмета на Кирково Асен Палов. Кандидатурата на момчилградчанката обаче се оказа по-силна към настоящия момент.

Никак няма да бъде лесно на новия шеф на мегадирекцията в първите работни дни, тъй като бъдещите му подчинени вече подготвят протест. „Зелените служители“ изпратиха протестно писмо до президента, премиера, министъра на земеделието и председателя на Народното събрание заради освобождаването на директора на горското предприятие Ботьо Арабаджиев. В него те посочват, че са изненадани и възмутени от факта, че се е посегнало и на тях „в знак на благодарност навярно за вярната ни служба“. „Така приемаме заповедта на министъра на земеделието и храните, с която е уволнен инж. Ботьо Арабаджиев – директор на нашето предприятие. Заповедта считаме за крайно несправедлива и противоречаща на държавните интереси. С дадените на министъра правомощия му е вменено задължението да защитава държавните интереси в горския сектор, като наред с това, следва да отчита и приноса, който даваме ежедневно в своята дейност за защита и опазване на българската гора“, се посочва в писмото, а служителите настояват за отмяна на заповедта за уволнение.

Инициативата е подкрепена с подписка от служителите на Южноцентралното държавно предприятие, които дори са склонни на протест в защита на доскорошния си шеф.

Началническият кабинет в мегадирекцията е едно от най-апетитните места в държавните учреждения. Южноцентрално държавно предприятие е със седалище Пампорово. То стопанисва държавните горски територии в четири административни области – Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Смолян. В състава на предприятието влизат 43 териториални поделения, в това число 36 държавни горски стопанства и 7 държавни ловни стопанства.

hard admin

*

 

Top