Отиващата си 2013-та: Кмет сред вълци, кмет сред милионери

От 6 месеца и нещо България има ново правителството и от този нов кабинет сред най-доволните е кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Защото от двете глутници вълци, които искаха да го разкъсат, едната вече я няма. Иде реч за властта на ГЕРБ, при която Хасан Азис беше проверяван 143 пъти. Казват, че Цветан Цветанов заповядал на своите така да направят нещата, че да видят Хасан Азис с присъда.
По ирония на съдбата, по начертаната за кмета на Кърджали пътека върви самият Цветанов, но това не е важно.
Другата глутница са лагерите в кърджалийското ДПС. Нали си спомняте „Фризера на Доган“, кадровите промени в администрацията, скандалните промени и в партията. Лидерът на ДПС беше заповядал в Кърджали да се постигне баланс, който май е постигнат само в отчета на зам.-председателя на ЦС на ДПС Рушен Риза. Ако някой от ДПС-то край Арда твърди пред Доган или Лютви Местан, че тук има баланс, той просто си реди кметски пасианс в дългосрочен план и… лъже шефовете.
Има тишина, която е продукт на участието на ДПС във върховете на властта, но вървят и тихи процеси, които готвят нови капани за кмета на Кърджали. Следва да признаем, че поне 4-ма от активистите на ДПС вече са стартирали неформално предизборната си кампания за кмет на Кърджали. Двама от тях виждат избори за местна власт след 2 години, но другите двама смятат, че в града край Арда ще се гласува предсрочно за кмет малко след изборите за Европарламент.
За Хасан Азис остават поуките от последната година, а и от предходните две. Едната глутница поне за сега я няма на хоризонта, но другата е много по-опасна.
Има и друга вярна констатация. Никога досега кмет на Кърджали не е управлявал сред толкова милионери (явни и скрити) в Общинските съвети – и на Кърджали, и на ДПС.
Следете рубриката на 24rodopi.com „Отиващата си 2013-та“  
hard admin

*

 

Top