Отиващата си 2013-та: Кой ли не „откриваше“ Маказа, но лентата преряза Бисер Николов?

Ако преди година букмейкърите бяха пуснали залог „Кой ще отвори прохода Маказа?“, то срещу името Бисер Николов вероятно щеше да пише 1:1000. Т. е., залагаш 1 лев – печелиш 1000, залагаш 10 – тръгваш си с 10 000 и т. н.
От времето на правителството на Любен Беров политици от всякакъв калибър се изредиха да „отварят“ граничния пункт. Съдбата обаче отреди място в историята на новия областен управител на Кърджали Бисер Николов.
„Пътят през Маказа е десетилетна мечта на българските граждани и е път с национално и европейска значение. Новата пътна връзка ще даде тласък на туризма, търговията и икономиката не само в Кърджалийска област и в съседната гръцка, но и за двете държави“, обяви областният управител на Кърджали и в 10:58 часа на 9 септември 2013 година, под бурните възгласи на стотици хора, той и колегата му от периферия Източна Македония и Тракия Аристидис Янакидис прерязаха лентата на новия ГКПП „Маказа-Нимфея“. „Събитието е историческо“, обявиха Бисеров и Янакидис

Бисер Николов е кърджалиецът, който трябва да черпи най-много в края на 2013-та. Той направи шеметна кариера, ставайки областен управител на Кърджали без да е член на партия.

Роден е в града край Арда през 1970 г. Завършил е икономика и право.
Специалист е по кредитиране на малък и среден бизнес. Преди да оглави Областната администрация, ръководеше местен банков клон. На парламентарните избори през май т. г. бе втори в листата на Коалиция за България, като представител на гражданската квота.
Следете рубриката на 24rodopi.com „Отиващата си 2013-та“

––––––––––––––––––––––
Усети спортния дух на Issey Miyake L’eau D’issey SPORT само за 30лв

hard admin

*

 

Top