„Пилотът“ Карадайъ „взе главата“ на полицай №1

Шефът на Областната дирекция на полицията в Смолян главен инспектор Евгений Василев е отстранен временно от длъжност. Срещу него е образувано дисциплинарно производство.
Една от причините служители на Инспектората на МВР да влязат в Областната дирекция на вътрешното ведомство пък била… шофиране с превишена скорост от страна на кандидат за народен представител по време на предизборната кампания, съобщават колегите от всекидневника „Родопи Смолян“ и 24smolian.com от източници във вътрешното ведомство. В първия ден от новата седмица най-коментирана бе именно версията, че вече избраният за народен представител Мустафа Карадайъ се възползвал от близките си контакти с шефа на смолянската дирекция. Водачът на листата на ДПС по време на парламентарния вот на 5 октомври бил спрян за проверка от полицейски патрул. Когато служителите на реда започнали да пишат акт за превишена скорост, Карадайъ уведомил по телефона главен инспектор Василев. Шефът на дирекцията дошъл на място и скъсал акта на подчинените си, твърдят отлично запознати със случилото се. На опитите да се свържем по телефона с г-н Карадайъ, „ударихме на камък“. И на двата редакционни телефона след позвъняване получихме СМС-и с текст „Пишете“. Отговорихме от единия номер с въпроса дали е вярно, че главен инспектор Василев е скъсал акт за превишена скорост на негово име. До редакционното приключване на вестника, отговор от Мустафа Карадайъ не бе получен.
Само преди дни вътрешният министър във временното правителство Йордан Бакалов посочи Смолян сред дирекциите, от които не е доволен, оставайки „пасивни“ по време на организацията на изборите.
„Варна, Пазарджик, Смолян не се справиха добре. Това означава, че за два месеца успях да мотивирам половината директори на областните дирекции на МВР да работят проактивно, а останалите – не“, заяви Бакалов тогава. Той посочи, че там, където служители на вътрешното ведомство са си „затваряли очите“, на практика са изпълнявали „други заповеди“.
Изказването на министъра явно посочи, че той е недоволен от работата на началника на Областната дирекция на МВР в Смолян Евгений Василев.
Припомняме, че Василев наследи на поста комисар Кирил Хаджихристев, който стана зам.-министър на МВР в служебния кабинет.
Главен инспектор Василев беше назначен като началник на Областната дирекция на 23 юли т.г. от бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top