Пламен Стайков: Реализирах детската си мечта, станах рали шампион на България

Кърджалиецът Пламен Стайков е новият рали шампион на България. Това официално стана факт, след като пилотът на „Евроком рали тим“ и навигаторът му Рафи Кадир („Мицубиши Ево 9″) спечелиха рали „Стари столици“, последен кръг от националния шампионат.
„Щастлив съм, защото след толкова години чакане най-после реализирах детската си мечта. През цялото състезание карах без да поемам излишни рискове. Въпреки че си бях осигурил предсрочно шампионската титла в генералното класиране аз дойдох в Шумен най-вече заради публиката, която и този път беше великолепна“, сподели победителят, който спечели всички (9) отсечки по време на надпреварата. Той обаче призна, че през следващата година обмисля да не се състезава в българския шампионат, ако продължава да не може да си намери генерален спонсор и ако ситуацията в автомобилния спорт у нас продължи да бъде такава, каквато е сега.
„Не е нормално шампионът на България да няма спонсор. Засега мисля да не защитавам титлата си догодина, защото ситуацията в нашия спорт не е никак добра. Надявам се, че няма да се стигне до подобни крайни мерки и нещата ще тръгнат в правилна посока“, обясни пред Блиц Стайков.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top