Поредицата на 24rodopi.com: Под Ада тепе ДПС печели 8 092 гласа, ГЕРБ има 1 224 гласа, „Република БГ“ изпреварва АБВ и „Атака“

Досега: Край Маказа – 1. ДПС; 2. БСП; 3. ГЕРБ. В милионерското село гласуваха за Персенски и Кехайова
Ако изборите за местна власт бяха на 5 октомври, кандидатът за кмет на Крумовград щеше да спечели на първи тур, а общинските съветници от Движението щяха да владеят мнозинството. Заради предстоящия златодобив на Ада тепе, очаква се община Крумовград да стане атрактивна и за други инвеститори, и за добро място за живеене в следващите години.
От 34 103-ма гласоподатели по списък, на 5 октомври в община Крумовград 11 258 са упражнили правото си на вот. Недействителните бюлетини са 509.
8 092 избиратели са подкрепили ДПС. Очаквано втора политическа сила е ГЕРБ с 1 224 гласа. Коалиция „БСП – Лява България“ е с 600 гласа.
Реформаторският блок е подкрепен от 166 избиратели, като повечето са от партията на Корман Исмаилов.
За „България без цензура“ са гласували 126 бюлетини, много по-малко от изборите за Европейски парламент.  Патриотичният фронт, наричан още „СКАТ коалицията“ има 118 гласа. Другите две формации, които влизат в парламента – АБВ и „Атака“, имат съответно 67 и 65 гласа. В Крумовград те са изпреварени от „Република БГ“, която има 82 гласа. В района кампанията на „Република БГ“ бе ръководена от бившия кмет на Кирково Валентин Манев.
24rodopi.com
(Следва)
hard admin

*

 

Top