Потвърди се версията на 24rodopi.com: Райчо биел мъртвата вече Иванка, освободен е

27-годишният Райчо Р. от село Бенковски не е убиец на любимата си – българката Иванка, с която живеели под един покрив. Това сочи тройна съдебно-медицинска експертиза. Според патолозите травматичните увреждания, констатирани при огледа на трупа, не са причина за смъртта на25-годишната жена.
Както първи 24rodopi.com писа, 25-годишната Иванка, която е от Първомайско, най-вероятно се е отровила с храна от боклука. Тя имала много заболявания, причинени именно от нездравословния й начин на живот.
Окончателното заключение на съдебните медици ще излезе до 30 дни и ще стане ясно каква точно е причината за смъртта на младата жена, която живеела на семейни начали с Райчо. Той е племенник на известния в Бенковски Валентин Калъна, който преди години е лежал в затвора за убийство. В неговата къща живеят над 10 души.
Райчо бе арестуван в събота, след като Валентин Калъна е алармирал полицията за смъртен случай в барака до къщата. Той помислил, че Иванка е издъхнала след като за сетен път била подложена на насилие от Райчо. Племенникът помислил, че е извършил убийство и поискал от чичо си помощ да откарат трупа в гората и да го закопаят. Валентин предпочел да съдейства на полицаите.
Райчо Р. е освободен от ареста, мярката му е променена в „подписка“.

24rodopi.com

hard admin

*

 

Top