Потърпевши се жалват: Гърци дават хляб без пари, наши сервитьорки прибират по 3 евро

Родопски сервитьорки по гръцкото крайбрежие вадят доволен „бакшиш“ за сметка на нашенци, избрали да почиват в курортните селища в близост до границата. Гърците са известни с това, че правят отстъпки на клиентите си, независимо от каква народност са. Когато си поръчаш обяд или вечеря в ресторант, често безплатно от заведението са водата, хляба и десерта, или поне един от тези артикули. Точно пък там решават да ударят родопчанки, цанили се за обслужващ персонал по морето. Често срещана практика по заведенията било касовият бон да се дописва с химикал като се добави цена в евро и за безплатните вода и хляб, разказаха за 24rodopi.com потърпевши кърджалийци от „жаждата“ за повече пари от страна на персонала.
„Какво толкова е станало, че ми правите проблем за някакви три евро!“, реагирала сервитьорка от Източните Родопи в заведение във Фанари, попитана защо си позволява да надписва касова бележка и да поставя цени на безплатни артикули, коментира ужилена компания от родното обслужване по чуждото море. Тя поставила цени от по едно евро за водата, хляба и десерта. „Искахме да се срещнем с управителя на заведението, но сервитьорката обясни, че не живее във Фанари и идва много рядко“, допълват сблъскалите се с родната ганьовщина по гръцките заведения.
Номерът се прилагал и от персонала на други заведения, но само спрямо нашенци.
Много родопчанки със стаж по родните ни курорти, вече търсят работа на по-близкото и пълно с нови възможности гръцко крайбрежие.
24rodopi.com
На снимката:
Един такъв обилен и вкусен обяд за двама, плюс гръцката салата, в Северна Гърция струва не повече от 23 евро. Често хлябът, водата и десертът са комплимент от заведението
hard admin

*

 

Top