По празниците: Девет катастрофи, петима пострадали, рекордно пиян блъсна пешеходец

Девет са катастрофите в областта през празничните дни, отчетоха от регионалния пресцентър на МВР. Петима са пострадалите. Двама  от водачите, причинили произшествия, са употребили алкохол.
В района на ТК „Белите брези“ в 15,20 часа вчера „Фолксваген“ с водач Е.Е./34/ при изпреварване блъснал движещ се по платното 47-годишен мъж. Пострадалият бил транспортиран в Центъра за спешна помощ в Ардино, където било установено, че има счупен крак и охлузвания по тялото. По-късно е бил настанен за лечение в кърджалийската болница. Шофьорът напуснал мястото на произшествието. Издирен е час след катастрофата. Тестът за алкохол отчел 2,43 промила. Взета е кръвна проба за химически анализ. Шофьорът е задържан в РУП-Ардино. Образувано е досъдебно производство.
На пешеходна пътека на ул.“Булаир“ в Кърджали е бил блъснат 79-годишен от автомобил „КИА“, управляван от К.М./57/. Пострадалият е бил настанен под наблюдение в кърджалийската болница. На водача е съставен акт.
„Опел“ с водач М.Н./26/ при движение на заден ход на бул.“България“ в областния център блъснал 75-годишен пешеходец, който след преглед в Центъра за спешна помощ е бил оставен под наблюдение в болницата. На шофьора е съставен акт.
8-годишен пътник в автомобил пострадал леко при верижна катастрофа до бензиностанция по пътя между Кърджали и Черноочене. „Мерцедес“ с водач Ш.А./35/ след нарушена дистанция ударил спрял за предприемане на маневра „Фолксваген“, който се задвижил и блъснал друг „Фолксваген“. Пострадалият малолетен бил прегледан в Центъра за спешна помощ и освободен. Образувано е досъдебно производство.
„Опел“, управляван от Е.Р./43/, се блъснал в крайпътен скат в района на село Мост и се преобърнал. Шофьорът е бил транспортиран в Центъра за спешна помощ в Кърджали и след преглед освободен. Съставен му е акт.
На разклона за село пепелище автомобил „Ауди“ с водач И.С./47/ се блъснал в пътен знак и излязъл извън платното в канавка. Тестът за алкохол на шофьора отчел 1,98 промила. Задържан е в полицейското управление в Кърджали. Взета е кръвна проба за анализ. Образувано е бързо производство.
Само с материални щети са произшествията в Кърджали, в района на село Подкова и село Светулка. На шофьорите са съставени актове.
hard admin

*

 

Top