Прегазеният на пътя в „Припепци“ е златарят Батара

Прегазеният на пътя в „Прилепци“ е известният в Кърджали златар Батара.
„Загубихме скъп приятел. Батара се занимаваше от години с търговия за злато. Другия прегазен, който е в интензивното отделение, е Ертан от село Женда. В компанията е имало още един мъж“, разкриха пред 24rodopi.com приятели на Батара.
Както вече писахме водачът на лек автомобил „КИА“ – 41-годишният бизнесмен Красимир К. помете двама пешеходци на 42 и 44 години около 22,50 часа в четвъртък.
44-годишният мъж е починал в болницата в Кърджали. Според официалното съобщение на полицията, шофьорът управлявал с несъобразена скорост автомобила, загубил контрол над колата, излязъл извън платното и ударил двамата мъже. Пострадалите са били транспортирани в кърджалийската болница и настанени в отделението за интензивно лечение. По-възрастният получил черепна травма, а по-младият е със счупен крак. Няколко часа по-късно тежко раненият починал. След удара шофьорът продължил пътя си и спрял на около 50 метра от мястото на произшествието. Отказал тест за алкохол и кръвна проба за химически анализ. Задържан е в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство
По непотвърдена информация пък, летящият с колата си кърджалийски бизнесмен предизвикал произшествието умишлено, след пиянски скандал между тримата малко по-рано.
Малко преди да бъдат връхлетени от автомобила-убиец, двамата блъснати в „Прилепци“, слезли от такси. Кървавият инцидент станал в района на ресторант „Илюзия“ по пътя за язовирната стена.
Батара живеел във „Възрожденци“.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top