Прегледаха безплатно 150 души в Груево, Звездел и Нановица

„Зелена линейка“ в помощ на пациенти в труднодостъпните райони в Момчилград
 Повече от 150 души от микрорайоните Груево, Звездел и Нановица преминаха през безплатни профилактични прегледи в рамките на инициативата „Зелена линейка“, съобщиха от общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ в Момчилград.
Прегледите бяха осигурени от специалисти на здравното заведение и насочени предимно към неосигурени лица, живеещи в труднодостъпни села. Целта на консултациите бе ранна диагностика и профилактика на болести и проблеми, както и препоръки за лечение, изследвания и допълнителни консултации, когато това се налага.
Сърдечно-съдовите и мускулно-ставните заболявания са били най-често срещаните сред пациентите, споделиха специалистите. Над 20 души от тях са били насочени за хоспитализация в МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“, след което излекувани успешно и вече изписани.
От ръководството на болницата заявиха, че в бъдеще се надяват да достигнат до всеки един жител на територията на община Момчилград. „В постоянен диалог сме с кметовете на населените места с цел да обхванем възможно най-голям брой пациенти. Периодичните профилактични медицински прегледи със сигурност ще допринесат за намаляването броя на тежките заболявания в района“, подчерта управителят на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ д-р Младен Къров.
На 14 октомври, вторник, от 14 часа в МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ ще се извършват безплатни профилактични прегледи на пациенти от микрорайон приградски.
Амбицията на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ e безплатните профилактични прегледи да се провеждат ежемесечно във всички микрорайони на общината, завърши д-р Къров.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top