Преференциалният вот не влияе на листата! Мустафа Ахмед с 1 558 гласа, в милионерското село поискаха д-р Персенски за депутат

Резултатите от преференциалния вот в област Кърджали няма да коригират кандидат-депутатските листи в 9-ти Кърджалийски многомандатен район.
Най-висок резултат е постигнал Мустафа Ахмед, който беше депутат в 42-рото Народно събрание. Той беше №5 в листата на ДПС. 1 558 избиратели са пожелали той да заеме по-предно място. Водачът на листата Лютви Местан има 558 преференциални гласа, а шестият – Айхан Етем е с 485 гласа.
При ГЕРБ също има активни в дясната половината на бюлетината. Гласовете за Цвета Караянчева са 1 159, за шестия в листата д-р Адам Персенски – 577, а за Неждет Моллов, който е девети, 519 гласа.
За първия в „БСП – Лява България“ Милко Багдасаров са гласували 464 души, а Бисер Николов, който беше втори, получава 572 преференциални гласа.
24rodopi.com
На снимката: Лидерите на ГЕРБ в Ардино са от село Падина, наричано още „милионерското село“. Там партията има 136 гласа, като 78 души са предпочели напред в листата да се придвижи шестият в нея д-р Адам Персенски
hard admin

*

 

Top