Приемното семейство Бахрие и Юсеин Расим се грижи за 45-дневно бебе

Нови две семейства по проект „И аз имам семейство“, кандидатстващи за приемни родители, са утвърдени в Момчилград, съобщиха от общинския екип по „Приемна грижа“. Придружени от градоначалника Акиф Акиф днес те посетиха първото приемно семейство на територията на общината.
Припомняме, че в края на октомври в дома на Бахрие и Юсеин Расим бе настанено 45-дневно бебе. Близо 2 месеца по-късно семейството от село Соколино споделя, че животът им коренно е променен.
„Свикнахме много с бебето и ще е много трудно да се разделим. Надеждата ни е да остане при нас поне до навършване на 18 години“, казва Юсеин Расим, който работи в местна строителна фирма. Той е баща на две деца. Най-новият член на семейството е успял да грабне и вниманието и свободното им време.
Семейство Расим оценява с благодарност съдействието на екипа по „Приемна грижа“ и подкрепата на кмета Акиф Акиф за реализирането на мечтата им. „Община Момчилград в лицето на кмета ни помогна изключително много, за да усетим отново тази тръпка след дълги години. Нека все повече самотни деца да намерят уютен дом и грижи“, пожелава Бахрие, след като приготвя храна за пеленачето.
За кмета Акиф Акиф настаняването на приемното дете е доказателство, че момчилградчани са широко скроени хора и толерантни към всекиго, независимо от статус, религия или етнос.
Той приветства инициативата на Бахрие и Юсеин Расим, като се надява примерът им да бъде последван от още семейства в името на добротата и човещината.
Едно от утвърдените семейства, в които ще бъдат настанени приемни деца, е също от село Соколино, на метри от дома на Бахрие и Юсеин. Кандидати за приемни родители от Момчилград пък очакват до броени месеци да бъде посочено нуждаещо се от грижите им дете.
От екипа на „Приемна грижа“ заявиха, че са в процес на проучване за четвърто приемно семейство.
Кандидатите за приемни родители по проект „И аз имам семейство“, по който община Момчилград е партньор, могат да подават заявленията си в деловодството на Община Момчилград. Повече информация за услугата може да получите от екипа по „Приемна грижа“ в гр. Момчилград, ул. „Мадара“ №2 (малката сграда в двора на СОУ ,,Н. Йонков Вапцаров“) телефон: 03631 /6578
hard admin

*

 

Top