Проверяват бившия МВР-министър Цветанов за провала с акцията „Групата на Златето” и нахълтването в дома на Мустафови

На инспектората към МВР е наредено да извърши проверка на всички акции, при които са използвани сили и средства в Специализирания отряд за борба с тероризма и Специализираните тактически звена, съобщи Нова телевизия. Проверката ще обхване периода от 1 януари 2009 година до декември 2013 г.
В Кърджали ще бъде проверена акцията срещу така нар. „Група на Златето“ и нахълтването на спецполицаи на в дома на семейство Мустафови в квартал „Възрожденци“, разкриха за 24rodopi.com полицейски източници.
За целта е назначена е комисия. Отделно ДАНС ще прави вътрешна проверка на цяла дейност на бившата служба ГДБОП. Ще излязат ли нарушения, ще стане ясни догодина, след като Инспекторатът към МВР обработи всички данни. 
Директорите на Главна дирекция „Национална полиция“, СДВР, ОДМВР и Специализирания отряд за борба с тероризма е трябвало до 12 декември да изпратят справки, в които да има кратка анотация на всяка операция, проведена в този период.
Справките трябва да съдържат времето и мястото на провеждане на операцията, основанието за използване на силите и средствата на Специализиран отряд за борба с тероризма и Специализираното тактическо звено за бързи действия. Освен това директорите е трябвало да опишат, чие е предложението за включване на тези звена и кой е утвърдил съответната операция.
Това е първата по рода си подобна проверка, която се прави на толкова много акции за такъв период от време. На практика с нея Цветлин Йовчев проверява цялата дейност на предшественика си Цветан Цветанов.
Ще припомним, че акцията срещу „Групата на Златето“ бе проведена в заведение „Марая“, като последваха обиски и нови арести в града край Арда. Сред задържаните имаше и полицаи, които вече са възстановени на работа. Цветанов обяви, че е разбита организирана престъпна група, но досъдебното производство претърпя пълен провал и сега хората от така нар. „Група на Златето“ ще получат обезщетения.
В случая „Мустафови“ пък маскирани влязоха в полунощ в апартамент в блок 12 в квартал „Възрожденци“. Те преследваха сводници и проститутки, но след като разбиха входната врата бяха „посрещнати“ само от само 4-членното семейство Мустафови и техен близък от Турция.

––––––––––––––––––––––
Остави се свежия бриз да те залее с Light Blue от D&G за жени 30лв

hard admin

*

 

Top