Реджеп Гюркан: Одрин поиска побратимяване с успешния кмет Хасан Азис

„Кърджали има един наистина успешен кмет и ние ще започнем процедура по побратимяване с вашата община“. Това заяви новият кмет на Одрин Реджеп Гюркан, който беше един от официалните гости на тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали по повод празника на града-21 октомври. Той подчерта, че Кърджали е вратата към Балканите и е много важен град за приятелската, съседна на Турция България.
„Отношенията между двата града и двата народа са много добри. Пътят, който беше отворен преди година направи по-стабилни нашите връзки, а заедно с кмета на община Кърджали и с помощ от наша страна ще направим всичко възможно да развием тези връзки за просперитета на двете страни“, заяви на свой ред зам.-кметът на Комотини Димитрис Поликиарис.
„Сътрудничеството, което е между двете общини Кърджали и Мароня, датира отдавна и ни води в бъдещето, защото общите неща свързващи двете страни и двата народа са много. Вярвам, че това сътрудничество ще продължи, а отварянето на прохода Маказа –Нимфея ще ни даде много възможности като кметове на общини от две съседни държави, да развиваме отношенията си и за напред в различни области“, заяви кметът на Мароня Янис Ставридис.
24rodopi.com
На снимката: Реджеп Гюркан
hard admin

*

 

Top