Само една сметка за ток е грешна

Протестите станаха политически, протестиращите забравиха високите цени и порочните практики на EVN

 

Само една сметка за ток е сбъркана в Кърджали, съобщиха за „24х7 Родопи“ източници от компанията EVN. При разглеждане на друга жалба пък се оказало, че електромерът не отчита нощния разход на електроенергия и се наложила смяна на уреда.

Малко над 1 000 човека в регион Кърджали били убедени, че са „измамени“ и се обърнали към клиентските центрове. Някои от тях били убедени от електротехниците, че няма как сметките им да бъдат надписани, но половината пуснали жалби. Някои пък подали жалби, знаейки, че сметката ще бъде потвърдена, но за да спечелят време.

Само при един потребител е констатирано, че има грешка.

Независимо от големите сметки за ток кърджалийци си плащат задълженията към ЕVN.

Независимо от тихите им роптания като чуят начислените им суми и „заплахите“, че ще подават жалби, всички предпочитат да си платят тока за да не останат на тъмно и студено. От десетина чакащи пред една от касите в централната поща в Кърджали, само една гражданка се отказа с думите, че няма толкова пари в себе си. Оказа се неприятно изненадана от сумата от 243 лева, която й съобщи касиерката. Тя на свой ред пък питаше всеки един дали само проверява или ще плаща, независимо от размера на задължението си.

За отбелязване е, че по време на последния протест в Кърджали, сметките за тока отстъпиха на политическите искания.

hard admin

*

 

Top