Сблъсъкът „БСП-ГЕРБ“ – заради червени балони в ръцете на деца (снимки)

Спречкването между млади активисти на БСП и ГЕРБ станало заради червени балони в ръцете на деца към 17.00 часа в четвъртък в областния град.

Те им били подарени от активисти на коалицията „БСП – Лява България“ пред блок 3 в кърджалийския квартал „Възрожденци“. В този момент двама младежи от ГЕРБ разнасяли агитационни материали пред блок 5. Те дошли при децата и взели от ръцете им балони (на първата снимка) и ги праснали в лицето на единия от соцмладежите. Майки също скочили срещу агресивното поведение на двамата привърженици на ГЕРБ.
Това разказаха пред 24rodopi.com очевидци на инцидента, според които 9 души били в групата на БСП и двама – от ГЕРБ.
Двете групи се разотишли, но герберите алармирали полицията за инцидента. Било съобщено, че са бити.
9-мата младежи, привърженици на БСП, били задържани по-късно в квартал „Веселчане“. Всичките 11 дали обяснения в районното управление. Полицаите решили да бъдат задържани двама братя, които били в групата на БСП. Те твърдят, че задържането им е станало след появата в полицейското управление на общински съветник от ГЕРБ, който е и в листата с кандидат-депутатите на партията.
Към 20.00 часа двамата арестанти бяха закарани до Центъра за спешна медицинска помощ. Единият имал тромбофлебит и е получил усложнения в полицейското управление. След извършените прегледи и изследвания е решено той да остане в хирургията.
Активисти на двете формации си отправят и по-тежки обвинения – за ритане, опит за прегазване с автомобил и други.
24rodopi.com
БСП в Районното: Имаше опит за прегазване на момичета, лепящи плакати на улица „Сан Стефано“ – четете тук

hard admin

*

 

Top