След Коледния базар: Кампанията „Подари надежда” продължава и след Нова година

Повече от 20 училища и детски комплекси се включиха в благотворителния базар за Коледа в Дома на културата в Кърджали. Децата предложиха свои рисунки, фотографии, маски от глина, сурвачки, кулинарни изкушения, сувенири. Всички произведения бяха ръчно изработени от тях и техните близки.
Областният управител на Кърджали Бисер Николов благодари на всички ученици, родители и учители, които се включиха в базара. Те вложиха старание въображение и труд, за да помогнат на семейства в беда.
Благотворителната кампания продължава и след Коледа и Нова година. Всеки, който има възможност, може да преведе средства по сметка в лева.
В края на януари 2014г. областният управител на Кърджали Бисер Николов ще представи извлечението от банковата сметка на пресконференция, за да даде публичен отчет за кампанията.
Със събраните средства ще бъдат подкрепени семействата на 3-годишния Мехмед и 11-месечния Божидар от община Кърджали, 22-годишния Кирил Къров от община Момчилград и дете със сърдечно заболяване.
3-годишното дете от кърджалийско село е със заболяване, известно като стъклени кости. 11-месечното момченце е с трансплантиран черен дроб. 22-годишният момчилградчанин Кирил Къров е с травма на гръбначния мозък, причинена при скок от скала като ученик.
 
Сметката:
Първа инвестиционна банка – клон Кърджали
 Титуляр – ОРТЙ – ВЕЛИК ПРИОРАТ БЪЛГАРИЯ
IBAN – BG05FINV91501216048975
Банков код – FINVBGSF
 
hard admin

*

 

Top