След 3 часа дебати: Новият шеф на левицата със задача-младежка структура на БСП в Кирково

Три часа са продължили дебатите в местната структура на БСП в Кирково, съобщиха от пресцентъра на левицата. Както вече съобщихме на тях се обсъждаше бъдещето на организацията и подадените оставки от досегашния председател Бойка Арабаджиева и зам.председателят Димитър Манчев.
Още в началото областният лидер на БСП Георги Кючуков обяви позицията на областния съвет на БСП, който определи претенциите към кадровата политика на кабинета Орешарски от страна на досегашното ръководство на БСП в Кирково като почиващи на лични амбиции и интереси. Присъстващите бяха информирани още, че Бойка Арабаджиева е подала оставка и че Областният съвет на БСП е снел доверието си от нея. Временно изпълняващият длъжността председател на общинската организация на БСП Стоян Валентинов беше избран единодушно. Той е на 50 години и в момента е началник на Бюрото по труда в Кирково. До края на януари следващата година социалистите от общината трябва да проведат конференция и да изберат свое постоянно ръководство.
„Стоян Валентинов е човек на диалога и аз вярвам, че той ще успее да наложи нов тон в работата на общинската организация“, коментира областният лидер Георги Кючуков (на снимката). Неговите очаквания са организацията да разшири обхвата си, а в Кирково да бъдат създадени и липсващите в момента структури на младежкото обединение на БСП и на жените социалистки.
hard admin

*

 

Top