Сметките на Община Кърджали са отблокирани, стартира проект за подмяна на старите лампи с енергоспестяващи

Сметките на Община Кърджали са освободени от запорите от около 2 месеца. Новината за отблокираните сметки, съобщи на брифинг кметът на Кърджали Хасан Азис.
„По-големите дългове на общината бяха към сметопочистващите фирми и благодарение на събраните средства от местни данъци и такси успяхме да се разплатим. Продажбата на недвижим имот от собствеността на дружеството „Пазар на производителите“за 1,5 млн. лева даде глътка въздух при погасяването на кредита, с който бе финансирано изграждането на тържището по програма САПАРД“, заяви кметът.
Имотът, който продадохме е в близост до тържището и до новостроящия се парк „Арпезос Север“, съобщиха за 24rodopi.com от дружеството „Пазар на производителите“.
Кметът инж. Хасан Азис е категоричен, че в момента общината няма затруднения при разплащанията.
Кризата с финансите на кметството достигна своя пик към края на май тази година. Причината бе, че с всяко постъпление от местните приходи съдебният изпълнител покриваше задължението от над 4 млн. лева към сметосъбиращата фирма“Титан клинър“.
„Имаме проект за реконструкция на подземната инфраструктура и подмяна на старите лампи с енергоспестяващи за Кърджали и още 10 села“, съобщи още кметът.
Ще припомним, че наскоро външна фирма изгради промоционално осветлението на кръговото движение пред автогарата в града край Арда (на снимката).
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top