Спорт, разкриване на таланти и много четене по време на Йовковите дни

Започнаха „Йовковите дни“ в едно от най-проспериращите средни училища в Кърджали. По традиция така наричат дните преди своя патронен празник ученици и учители от СОУ „Йордан Йовков“, обединени от светлия пример на един от най-човеколюбивите и благородни творци в родната култура – писателят Йордан Йовков.
Най-малките йовковци поставиха началото на спортните мероприятия в училището. Възпитаниците на Васка Паслиева, Милка Димитрова и Малина Болярска участваха в различни спортни състезания в парк „Горубсо“. Малчуганите се забавляваха истински, скачайки на въже, въртейки обръч и играейки футбол.
Спортните състезания, които ще продължат през „Дните на спорта“, имат за цел да възпитат у учениците любов към спорта и активния начин на живот. Следват състезания по баскетбол при останалите класове.
След спорта идва ред и на изкуството. Възпитаниците на СОУ „Йордан Йовков“ ще имат шанса да покажат своята дарба на предстоящите конкурси за рисунки и снимки, а писателите ще разгърнат таланта си в литературния конкурс на тема: „ …с мъки, с нещастия е пълен тоя свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго – любовта между хората“.
Безспорно един от най-вълнуващите е конкурсът „Най-добър четец на текстове от Йордан Йовков“, който ще се проведе през ноември, когато малки и големи ще покажат, че четенето е незаменимо удоволствие.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top