С мост над Върбица, Момчилград скъсява пътя за „Маказа” с 10 км

Кметът: Влизаме в диалог с чужди инвеститори

Община Момчилград даде старт на един от най-значимите си проекти за изграждането на пътната връзка на Момчилград с трасето за „Маказа“. След изграждането на отсечката разстоянието за пътуващите през Момчилград и Крумовград до ГКПП „Маказа“ ще бъде скъсено с над 10 км. В момента пътната връзка между двете общини и граничния пункт с Гърция се осъществява през спирка „Джебел“. Реализирането на проекта е от съществено значение за развитието на бизнеса и туризма в региона. Изпълнението на проекта трябва да приключи през юли 2015 година. Средствата са осигурени по Програмата за развитие на селските райони.
„С изграждането на пътната връзка Момчилград ще отключи изцяло своите врати за инвестиции от Гърция, които могат да осигурят нови работни места за местното население. През следващите месеци ни предстои да навлезем в динамичен диалог с чужди инвеститори в сферата на туризма, икономиката и търговията“, сподели кметът Акиф Акиф. Той изрази надежда, че новото трасе ще спомогне и за развитието на съседните на Момчилград общини.
„Гръцките инвеститори могат да бъдат сигурни, че имаме пълна готовност за компромиси при осигуряването на терени, които биха разкрили работни места на много наши семейства“, допълни той.
Припомняме, че местният парламент единодушно прие наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение и издаване на сертификати клас В. Тя предлага на инвеститорите редица административни облекчения, които максимално да ускорят реализирането на инвестиционни намерения на територията на община Момчилград.
Новата пътна връзка ще бъде изградена от кръговото движение на входа на Момчилград и ще се свърже към международния път с премостване на река Върбица към село Градинка. Пътното платно ще е с ширина 7 м, като ще има тротоар от едната страна за движение на пешеходци. Мостът над река Върбица ще е с дължина 168 м и ширина – 11.50 м. С триклонно пътно кръстовище ще се свързва с международното шосе. Ще бъде ремонтиран и надлезът над жп линията.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top