С 38 гласа „За” Общинският съвет в Кърджали промени методиката за събиране на такса „Смет”

Общинският съвет в Кърджали гласува промени в наредбата за определяне на такса „Смет“. Единодушно местният парламент гласува „За“ предложението на кмета Хасан Азис. Според градоначалника най-точното отчитане на количеството на изхвърлени битови отпадъци е възможно когато съществува един ползвател на услугата в съответното домакинство.
„Занапред ние трябва да направим така, че такса „Смет“ да бъде определяна на база количеството изхвърлени отпадъци, защото това ще бъде най-изгодно за гражданите“, заяви от трибуната общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов.
Припомняме, че Административният съд в Кърджали отмени решение на Общинския съвет за събирането на местни данъци и задължи разпоредителния орган до края на годината да смени методиката за определяне стойността на налозите.
Кърджалийският адвокат Димитър Димитров бе завел делото, посочвайки, че било неправилно да се изчисляват местните данъци на база данъчна оценка на жилището. Решението на Общинския съвет било гласувано на сесия на 29 май 2008 година. Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на община Кърджали била подкрепена от 38 общински съветници, от общо 41 по списък. На сесията в четвъртък измененията бяха подкрепени от същия брой общински съветници.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top