Тракийското дружество кани кърджалийци да поднесат венци и цветя пред паметника на Капитан Петков войвода

Каним тракийци и гражданството на Кърджали да се присъедини към честването на 169 години от рождението на Капитан Петко войвода, се казва в апел на ръководството на тракийско дружество „Димитър Маджаров“.
На 18 декември ще се навършат 169 години от рождението на Капитан Петко войвода, националният герой на България, посветил живота си на освобождението на беломорските българи и обединението им с България, защитникът на Родопите, борил се за свободата на потиснатите в Османска Турция, посочват от дружеството.
Тракийци ще честват годишнината от рождението му с поднасяне на цветя на 22-та паметника в цялата страна.
Тракийско дружество „Д. Маджаров“, НЧ „Тракия-2009″, заедно с Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Кърджали, чийто патрон е войводата, в сряда на 18 декември 2013 г. от 11.00 часа ще поднесат венци и цветя пред паметника му на бул. „Тракия“ в гр. Кърджали.
На 15 декември се навършиха 131 години от рождението на спасителя на тракийските бежанци от Беломорска Тракия – войводата Димитър Маджаров, посочиха още от дружеството. Признателните тракийци, членове и симпатизанти на Тракийското дружество  в гр. Кърджали, носещо неговото име, поднесоха в неделя венци пред паметника му на площад „Тракия“.
Снимка: Архив на Областна администрация
hard admin

*

 

Top