Трети ден търсят Рамаданови, язовирът е пълен и мътен

200 души – спасители, полицаи и доброволци, участват в издирването на семейство Рамаданови в третия ден след изчезването на 4-мата във водния ад край село Винево.
Досега е открит трупът на 56-годишната Ресмие Рамадан, която е работела като учителка в Черноочене.
Както вече 24rodopi.com писа, на третия ден от акцията започва контролираното източване на язовира край Винево. На дъното на напоителното съоръжение най-вероятно лежат телата на другите трима от семейство Рамаданови – 29-годишната лекарка Ширин Рамадан, 4-годишния й син Мерт, 56-годишният Мюмюн Рамадан, които изчезнаха след 22.30 часа в четвъртък, след като „Опел“-ът им бе отнесен от 5-метрова вълна от вода, кал и дървета.
Претърсването с лодки в събота също не даде резултат. В операцията бе включено и следово куче.
„Надеждите ни са нивото да падне достатъчно, за да търсим и в язовира, чиито брегове също са обрасли с растителност и затрупани с купища дървета и коренища“, коментира пред „Родопи нюз“ заместник-началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“-Хасково Димитър Колев. Едва с около 10 см обаче е паднало нивото му тази сутрин, посочи кметът на с. Винево Фикрет Исса. Бавно ще стане източването, защото язовирът е голям, а и от реката постоянно идва вода, коментира той.
„Поне с 1 метър трябва да спадне, за да успеем да претърсим и участъци, обрасли с растителност, които в момента са във водата, а с гумените лодки няма как да се влезе там“, твърди Димитър Колев.

Снимки: Родопи и 24rodopi

hard admin

*

 

Top