Турският консул Алпер Акташ си взе довиждане само с Бахри Юмер и Шабанали Ахмед, игнорира другите кметове и депутати

За първи път дипломат №1 на Турция в Пловдив не си взе довиждане с кмета на Кърджали и местните депутати преди да отпътува от страната. Генералният консул на Република Турция в Пловдив Алпер Акташ се срещна само с кмета на Джебел Бахри Юмер и народния представител Шабанали Ахмед.

Както първи 24rodopi.com писа, мандатът на Акташ бе прекъснат, той става главен съветник по външните въпроси на президента на Турция Реджеб Тайип Ердоган. Канцеларията на Акташ ще бъде в Президентството в Анкара.
Прощалната среща се състояла вчера в Кърджали. Освен с Бахри Юмер и Шабанали Ахмед, които са в екипа на Лютви Местан,  генералният консул (на голямата снимка) разговарял с районния мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед, колегите му от Крумовград и Хасково, ръководители на ислямското училище в Момчилград, представителите на неправителствени организации, финансирани от Турция.
Консулът приел днес в Пловдив председателя на Конфедерацията на балканските и румелийските турци, със седалище в Одрин, Зюрфеттин Хаджъоглу и председателя на Федерацията на балканските турци  Недим Дьонмез (на малката снимка).
36-годишният дипломат беше поел Генералното консулство в Пловдив през септември 2014 година.
24rodopi.com
Снимка: Генерално консулство на Република Турция в Пловдив
hard admin

*

 

Top