Финансистът на общината: Около 60 000 лв от командировъчните са похарчени за училища и културни институции

Голяма част от командировъчните разходи на Община Кърджали за тази година са били предназначени за училища, културни институции, Обредния дом. Едни от най-значимите разходи за пътувания са по проекти, които те като второстепенни разпоредители с общински средства изпълняват. Има училища като СОУ „П.Р.Славейков“, които са изразходвали около 15 000 лева от началото на годината. ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ е ползвало 4 600 лева. Това уточни за медиите главният финансист на общината Валентин Иванов (на снимката). Той каза, че сред институциите, ползвали сериозни суми, за командировъчни са Дома на културата и Регионалния исторически музей.

От 57 442 лева за командировки в чужбина над 20 000 са похарчени от второстепенни разпоредители на бюджета-училища, културни институти и учреждения. Останалата сума се поделя между общинска администрация, общински съветници и кметове на населени места.
Валентин Иванов подчерта, че от 121 462 лева, изразходвани за командировъчни в страната, половината са за посочените второстепенни разпоредители. Цитираните от кмета Хасан Азис числа на разходите изглеждат големи на консолидирано ниво, но са нормални за функционирането на общината, подчерта главният финансист.
Георги Кулов
 

 

hard admin

*

 

Top