Фирми набират шивачки с безплатни екскурзии до Гърция и Турция

Липсата на работна ръка в Кърджали кара работодателите да прибягват до нестандартни решения. Текстилна фирма търси персонал за новата си шивашка фабрика с обещания за двуседмични безплатни почивки в Турция. Единственото условие е кадрите или да са квалифицирани, или да са готови да преминат през курс за обучение. Базовата заплата е 450 лв.
Както вече 24rodopi.com писа, друга текстилна фирма дава 650 начална заплата, а бонусът е екскурзия в Гърция.
В Кърджали не достигат стругари, фрезисти, шлосери и заварчици и много фирми са принудени да търсят работна ръка от съседни области. Осигурен е безплатен превоз. Местните ресторанти отчаяно се нуждаят от готвачи, бармани и сервитьори. В същото време фирми посредници и предприемачи от района, инвестирали в страни от ЕС, набират работници за строителството с обещания за надници от 50 до 100 евро на ден, пише „Родопи нюз“.
Търсят се и професионални шофьори за работа в Германия и Турция. В масовата надпревара за работна ръка не липсват и куриози. Фирма набира персонал за фабрика за дюнери в Германия. Изискването е да знаят турски език, немският не е задължителен.
24rodopi.com
hard admin

*

 

Top