Хвана ни голямата нужда от повече самочувствие

Селският туризъм се превърна май в единствения печеливш туризъм из Родопите. Мениджмънтът на Пампорово се оказа магичен като фокус на Хари Потър-превърна милионите в бетон, в който да се разбиват вълните туристи. Разбиха ги, че започнаха да лепят афиши „Продава се“ наляво и надясно. Хората пожелаха да вдишват с пълни гърди свежия планински въздух, да настъпват дарадонки по козите пътеки и да се радват на единството с природата, диалекта на домакините и топлината на родопските одеяла. Родни и чужди туристи сипят хвалебствия за планината на Орфей и се кълнат, че са постигнали душевен покой и философски проникновения в Родопите.
Данните на Евростат пък показват, че 24,8% от населението у нас не разполага с вътрешна тоалетна. По този показател по-зле са само румънците. Е, и?! В един виц нашенецът участвал в съревнование за направата най-тузарски кенеф. Сглобил набързо един клозет и зачакал комисията. Неин член тръгнал да влиза, а вятърът съборил паянтовата врата. Докато се намествал в тесния нужник, пиронът за хартията скъсал гащите му. „Пълен автоматик“, помислило си журито, а възхитата му била двойна когато разбрал, че на пирона имало забодени и правогълни изрезки от световната преса.
Въпрос на гледна точка и манталитет. С други думи у дома имаме всичко, но винаги нещо не ни достига. Нещо все ни липсва да бъдем по-иначе, малко по-усмихнати, мъничко по-позитивни, та от там и малко по-богати и не зад граница, а тук – у дома.
 
„Родопи войс“
 
Четете темата на броя – тук и тук
hard admin

*

 

Top